It Búthûs

it Búthús

It Búthûs (het Friese woord voor koeienstal) is het enige logement met een ligbad. De keuken van it Búthûs ligt apart van de huiskamer. Van de oude elementen in it Búthûs zijn de houten huiskamervloer bewaard gebleven en een oude schouw (niet meer in gebruik) met daarachter een wandje van originele beschilderde "witjes".Indeling:
De ruime keuken, komt uit op de huiskamer en de ruime badkamer die is voorzien van ligbad, wastafel en douche.
In de huiskamer is een tweepersoons bedbank en een bedstee (1,70 lang en 1,10 breed), en enkele crapauds. De eetkamer is ingericht met een lange tafel waaraan 8 personen kunnen zitten. In de keuken bevindt zich de (steile) trap naar de bovenverdieping. Hier staan twee eenpersoonsbedden. Via de overloop is een doorgang naar de Skuorre mogelijk.Uitzicht Buthus

Ligging:
Vanuit de keuken van it Búthûs heeft u naar het oosten een bijzonder uitzicht op het prachtige Romaanse kerkje van Jannum. Aan de zuidkant grenst it Búthûs gedeeltelijk aan het erf van een monumentale kop-hals-rompboerderij. Zowel aan de zuid- als de westkant heeft u een grasveld tot uw beschikking, dat deels met een heg is omgeven.

It Búthûs is twee-onder-één-kap met De Skuorre.

Terplogement Jannun