Vakantiehuisje De Skuorre

it Búthús

De Skuorre is Fries voor "schuur" of "stal".
Toch zijn het hooguit enkele nog gedeeltelijk zichtbare monumentale balken die daarnaar verwijzen. De Skuorre is het meest modern ogende logement met de ruimste douche.

 

 

Foto's de Skuorre

Indeling:
Op de begane grond bevinden zich een ruime hal, uitkomend op de huiskamer en de comfortabele badkamer met douche, wastafel en toilet. In de hal is ook de (steile) trap naar een kleine vide, waar u twee eenpersoonsbedden vindt. In de huiskamer een tweepersoons bedbank met lage tafel, een eethoek en een comfortabel keukenblok.

 

Ligging:
Vanuit het kleine raam van de badkamer van De Skuorre heeft u naar het oosten uitzicht op het kerkje van Jannum, dat vooral bij maanlicht een sprookje is. Vakantiehuisje De Skuorre heeft een klein grasveld aan de noordkant en een iets groter grasveld aan de westkant, met deels een vrij uitzicht over het Friese weideland. Het kleine grasveld is door een heg gescheiden van het terrein van twee vriendelijke dames, die het aangrenzende eveneens 17de-eeuwse terphuis bewonen maar doorgaans alleen in het weekend aanwezig zijn.

 

De Skuorre is twee onder één kap met It Búthûs.
Deze twee logementen kunnen eventueel via de bovenverdieping met elkaar verbonden worden.
De prijs hiervoor is op aanvraag.