De Telle

it Búthús
Ook in de De Telle (Fries woord voor "de deel" of de "dorsvloer") de sfeer uit voorbije eeuwen nog altijd voelbaar. Ook hier bevinden zich de houten hanenbalken, estrikken op de vloer en een 18de-eeuwse bedstee met daaronder een kleine kelder. Van alle logementen heeft De Telle het meest vrije uitzicht en de meeste ruimte rondom.

De Telle is huisdiervrij.

Indeling: Uitzicht vanuit de Golle en de Telle
Op de begane grond een kleine hal met de trap naar boven, de huiskamer met tweepersoons luxe bedbank, een lage tafel, enkele crapauds, een eethoek en een bedstee.

De bedstee (1,25 x 1,65 m) is voor kinderen geschikt om in te slapen. Het kleine keukentje van De Telle is gemaakt in een kast. Verder op de begane grond nog een halletje met aangrenzend een smalle badkamer, voorzien van douche, wastafel en toilet. Op de bovenverdieping staan twee eenpersoonsbedden. Er is ruimte genoeg om een kinderbedje of stretcher te plaatsen.

Ligging:
De Telle heeft een schitterend vrij uitzicht over het weidelandschap naar het noorden en het westen. Aan deze noord- en westkant van De Telle is een groot grasveld, met daarlangs drie oude wilgen en een sloot.

De Telle is twee-onder-één-kap met de Golle.

Vakantiewoning Jannum Friesland